استاد دانشگاه پاکستان اظهار داشت: مهمترین چالش کنونی انتشار اخبار غیرواقعی و غیر موثق از سوی رسانه های خبری بزرگ است که به اختلافات میان مسلمانان دامن می زند.
مدرس دانشگاه فرهنگیان هرمزگان، تاکید کرد: یکی از مهمترین عوامل جلوگیری از درگیری و دشمنی در میان افراد، رعایت ادب و احترام در گفتار و رفتار با یکدیگر است.
مدیر حوزه علمیه خواهران ارومیه تاکید کرد: اگر سنت پیغمبر در مسیر خود به جریان بیفتد و اجرا شود، روند زندگی در مسیر درست جریان پیدا می کند و ذلت به عزت و ترس به امنیت تبدیل می شود و مسلمانان، زمامدار و پیشوای همه انسان ها می شوند.
مدیر مدرسه علمیه اهل سنت چنارلی گلستان گفت: از علمای دنیای اسلام بهخصوص علمای شرکت کننده در کنفراس وحدت اسلامی استدعا دارم پیام صلح و دوستی و وحدت و همزیستی دنیای اسلام را برای کشورهای خود به ارمغان ببرند و مروج وحدت اسلامی و همزیستی مسالمت آمیز باشند.
مسئول مدرسه حقانی پاکستان تأکید کرد: برای ایجاد وحدت، قبل از همه، علما باید نقش آفرینی کنند؛ چون از نظر دین و مذهب هر فرقه چه اهل سنت و چه شیعه، حرف علمای خود را می شنوند و قبول میکنند.
استاد حوزه علمیه قم تأکید کرد: صهیونیست ها مظهر همه زشتی ها هستند، حال اگر کشوری بخواهد روابطش را حتی در بعد سیاسی با قوم یهود و صهیونیستها که دشمن ترین دشمنان قرآن و مسلمانانند عادی کند، هم از نگاه عٌقلا، هم از نگاه عرف قطعاً پذیرفته نیست.
امام جمعه اهلسنت بندرعباس تأکید کرد: «احترام متقابل بین مذاهب اسلامی و حتی ادیان مختلف، ضرورتی است که امروز بیش از هر زمان دیگر میطلبد که همه علما و اندیشمندان جهان اسلام به آن توجه کنند».
اندیشمند تونسی گفت: به هیچ وجه جایز نیست که فرزندان امت اسلامی تنها به دلیل برخی از اختلافات جزئی، ارتباط خود را با یکدیگر قطع کنند. باید پیرامون اختلافات جزئی که وجود دارد، راه ارتباط و گفت و گو را انتخاب کرد. از طریق همین گفت و گوست که میتوان مشکلات و اختلافات را حل و فصل نمود.
استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم گفت: از جمله مسائلی که باید به آن اهتمام ورزید، اجتماع فرقهها و مذاهب اسلامی حول حبل الله المتین و صراط مستقیم است که خداوند به آن فرمان داده است.
شخصیت رسانهای و فعال سیاسی لبنان با اشاره به اینکه هنگام جنگ و دشمنی باید با درایت با دشمن مبارزه کرد، اظهار داشت که همه مسلمانان باید برای نابودی رژیم صهیونیستی متحد شوند.
قائم مقام مؤسسه تقریب در نیجریه اظهار داشت: جهان امروز پر از درگیریها، بحرانها، کشتارها و درد و رنجهاست؛ پس نیاز مبرمی به همدردی اسلامی به ویژه در میان جوامع و کشورهای اسلامی و از جمله ایران و عربستان سعودی داریم.
امام جماعت و خطیب مساجد بغداد در رابطه با اختلافات و تفرقه میان امت اسلامی گفت که این اختلافات هدف اصلی دشمنان اسلام است و باید پیوند اخوت و برادری در میان مسلمانان محکم شود.
مدیر حوزه علمیه خواهران خراسان شمالی تاکید کرد: شرط لازم برای اثرگذاری جهانی این است که مسلمانان در گام نخست، خطابه زندگی بخش حج را به درستی بشنوند و همه همت خود را برای عملی کردن آن به کار گیرند. دو پایه اصلی این خطاب، وحدت و معنویت است.
آخوند محمدمهدی کرامتیفر، استاد حوزه و دانشگاههای استان گلستان، وحدت را عامل اقتدار و شوکت مسلمانان و مانعی در برابر چیره شدن دشمنان بر جامعه اسلامی خواند.
اندیشمند افغانستانی اظهار داشت: خواهران و برادران مسلمان ما در حالی درس فقه و اخلاق می خوانند که امروز سیاستمداران مفسد با حمایتهای بیدریغ و پنهانی در کشورهای ضد دینی علیه اسلام در حال فعالیت هستند.
رئیس دانشگاه علوم انسانی گفت: اسلام محصول و برآیند اندیشه و رفتار یکایک افراد مسلمان است و آنها باید در عمل نشان دهند که دین اسلام تا چه اندازه برای اداره جامعه کارآمد است.